Ry Varmeværk holder prisen i ro i 2022

10. december 2021

Ry Varmeværk holder prisen i ro i 2022

Bestyrelsen for Ry Varmeværk har netop besluttet, at varmeprisen ikke vil stige i det kommende år. Det oplyser formanden for varmeværkets bestyrelse Jan K. B. Pedersen. Det begrundes hovedsageligt med en fordelagtig og sikker levering af bæredygtig, lokal flis til varmeværkets 2 store fliskedler. Mange andre steder i vores nærområde kan man imødese kraftige stigninger i varmeprisen – men altså ikke i Ry. Leveringen af flis sker af 3 forskellige leverandører, som vi i værket har flerårige aftaler med. Dermed sikrer varmeværket at kunne levere varme til forbrugerne på den mest stabile, klimaneutrale og bæredygtige metode. Samtidig holder vi prisen nede, så vi fortsat er blandt de billigste varmeforsyningsselskaber i landet.

Varmeproduktion samlet på Bakkelyvej
De sidste 2 år har vi brugt på at få samlet hele varmeproduktionen på hovedanlægget på Bakkelyvej. Det betyder en langt nemmere og billigere drift af varmeværket end før, hvor vores nødanlæg var placeret på Møllevej og Brunhøjvej. Samtlige installationer er nu samlet på Bakkelyvej og de gamle bygninger på Møllevej og Brunhøjvej er solgt. 

Fremtiden på Bakkelyvej fortsætter af “Den Grønne Vej”.
Ry er et dejligt sted at bo. Det ser vi tydeligt på antallet af nye beboere, som vi skal forsyne med varme. Vi er i varmeværket nu oppe på i alt 2781 forbrugere, hvilket bare de sidste 3 år er en stigning på (361 forbrugere), på 15%. Og udviklingen fortsætter tilsyneladende. Den udvikling ønsker vil vi som varmeværk at kunne honorere med varme - også fremadrettet. Det betyder, vi skal forberede os på udvidelse af vores produktionskapacitet. Vores planer er,  vi indenfor de næste 2-3 år skal i gang med en udbygning. Det er planen, at udbygningen af varmeværket vil blive baseret på etablering af varmepumpeanlæg og en ny ekstra varmeakkumuleringstank. Dermed støtter vi op omkring den grønne omstilling, vi er i gang med i Danmark. Vi er i øjeblikket i gang med forberedelserne hertil.

Fylder snart 60 år
Vi håber at forbrugere - i en ellers lidt trist coronatid -  bliver glade for disse nyheder. Til næste efterår fylder vi 60 år. Det håber vi på at kunne fejre med et åbent hus arrangement for forbrugerne og samtidig få lejlighed til at vise vores værk frem og fortælle mere om fremtiden.