Nyt om Fusion af Rye Kraftvarmeværk og Ry Varmeværk om varmeforsyningen i Ry og Gl. Rye.

8. marts 2023

Nyt om Fusion af Rye Kraftvarmeværk og Ry Varmeværk om varmeforsyningen i Ry og Gl. Rye.

Fusionen mellem Rye Kraftvarmeværker og Ry Varmeværk er nu kommet et skridt nærmere målet.

Der er blevet indhentet en pris på fjernvarmeledning mellem Ry og Gl. Rye. På grundlag heraf, er fordele fremadrettet for både Rye Kraftvarmeværk og Ry Varmeværk, ved at ledningsforbinde de 2 varmeværker, slå driften sammen og fusionere de 2 varmeselskaber blevet genberegnet.

Bestyrelserne i begge selskaber, har på et nyligt møde, valgt at genbekræfte tidligere aftale om fusion.  Beregningen og den betingede fusionsaftale er blevet til med sagkyndig bistand fra henholdsvis NIRAS, revisorselskabet (BDO) og advokatselskabet (Energi & Miljø).

Fusionen er planlagt til at blive gennemført per 1. januar 2024, under forudsætning af godkendelse på generalforsamlinger i begge andelsselskaber og Byrådets godkendelse af projektforslag.

I forbindelse med fusionen er det planen, at der skal være en udligningsperiode over 8 år fra fusionstidspunktet. I udligningsperioden vil der blive opkrævet et udligningsbidrag som et fast tillæg til varmeprisen hos andelshaverne i Rye Kraftvarmeværk. Udligningsbidraget dækker etablering af rørforbindelsen samt sikrer, at der opnås en gældsudligning mellem andelshaverne i de 2 selskaber.

De overordnede mål er at frigøre Rye Kraftvarmeværk fra afhængighed af naturgas og skabe en grøn omstilling af varmeforsyningen. Lige så vigtigt opnås der bedre varmeforsyningssikkerhed i både Ry og Rye Kraftvarmeværk og robustheden øges ved flere forbrugere - alt sammen for at sikre en fortsat konkurrencedygtig pris.

På vegne af bestyrelserne i Rye Kraftvarme værk og Ry varmeværk

Yderligere information kan findes her på Ry Varmeværks og på Rye Kraftvarmeværks hjemmeside:

https://ryekv.dk/nyheder/

http://glrye.dk/kalender/rye-kraftvarmevaerk-amba-afholder-ekstraordinaer-generalforsamling/1238138756814879

Ofte stillede spørgsmål: Link

 

Med venlig hilsen